top of page
PPGF30-Header1400x300.jpg
BASF Ultrafuse® PP GF30

A BASF Ultrafuse® PP GF30 egy polipropilén alapú kompozit nyomtatószál, amelyet 30% üvegszál hozzáadásával erősítettek meg. Ez az egyik leggyakrabban választott anyag a különböző iparágakban, különösen az autóiparban. Rendkívül nagy merevség és hővel, UV-fénnyel és vegyi anyagokkal szembeni ellenállás jellemzi.

 

Ez az ipari minőségű filament hihetetlenül könnyű, és nagy méretpontosságot biztosít a nyomtatott alkatrészek számára. A legjobban akkor működik, ha kedvezőtlen és párás környezetben végzett, igényes tesztekre szánt funkcionális prototípusokat nyomtat. Ezenkívül a filament tökéletes szerkezeti elemek, valamint szerszámok és szerelvények nyomtatásához.

 

A BASF Ultrafuse PP GF30 erős koptató tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a 3D nyomtatás során 0,6 mm átmérőjű, edzett acél fúvókát kell használni.

Inside-ApollerB-570x400.jpg

ZORTRAX APOLLER VENTILÁTOR BURKOLAT. A PP GF30-ra jellemző magas hőmérséklettel és vegyszerekkel szembeni ellenállás lehetővé tette a hátsó ventilátorfedél 3D nyomtatását és a Zortrax Apoller funkcionális prototípusában való felhasználását.

Alkalmazási területek
  • Nem oxidáló savaknak, bázisoknak, zsíroknak, szerves oldószereknek kitett alkatrészek

  • Végfelhasználású alkatrészek az autóiparban, például a motor közelében dolgozó hőálló burkolatok.

  • Szerkezeti és félszerkezeti alkatrészek, mint például keretek, konzolok vagy tengelyek.

  • Szerszámok és szerelőberendezések

  • Páratartalomnak és környezeti tényezőknek kitett sporteszközök

PPGF30-Applications370x240.jpeg
Nagy hőállóság

A BASF Ultrafuse PP GF30 a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenálló képességével tűnik ki. Ezért széles körben használják az autóiparban a zord körülmények között működő alkatrészekhez.

PPGF30-Applications2370x240.png
UV-ellenállás

Az UV-fénynek való ellenállásnak köszönhetően a BASF Ultrafuse PP GF30 tökéletes olyan alkatrészekhez, amelyeket kedvezőtlen környezetben, kültéren használnak, például szerszámokhoz vagy sporteszközökhöz.

PPGF30-Applications3370x240.jpg
Kémiai ellenállás

A nyomtatószál jó ellenállást biztosít a vegyi anyagok, például a nem oxidáló savak és bázisok, zsírok és a legtöbb szerves oldószer hatásával szemben. Ezért a PP GF30-ból készült alkatrészek és prototípusok igényes teszteknek is alávethetők.

bottom of page